Stage, onderzoek of afstuderen

Stage lopen   
FlexusJeugdplein vindt het belangrijk bij te dragen aan de opleiding en ontwikkeling van studenten. We bieden daarom stageplekken op diverse niveaus in onze organisatie; van hulpverlener tot secretaresse, van gedragswetenschapper tot beleidsmedewerker. Zo kun je kennismaken met de praktijk en opdrachten uitvoeren die aansluiten bij je opleiding en interesse.

Voor wie?
We bieden stageplaatsen in de hulpverlening voor:
·         hbo sph, mwd en pedagogiek (circa 50 plekken)
·         mbo spw4 en mmz4 (2 plekken)
·         wo gedragswetenschappen (2 plekken, dit zijn géén diagnostisch onderzoek (stage)plaatsen.)

Ook bij onze ondersteunende diensten zijn er zowel op mbo, hbo als op universitair niveau (beperkte) stagemogelijkheden.

Sinds 1 januari 2018 vormen we samen met Stek Jeugdhulp en TriviumLindenhof de nieuwe organisatie Enver. Bekijk onze stageplaatsen op www.werkenbijenver.nl 

Functies in de hulpverlening
De invulling van je stage is afhankelijk van de functie waarin je stage loopt, de plek waar je dit doet en de omschrijving van je stageopdracht. Op scholen zijn we actief in het schoolmaatschappelijk werk (hbo), vanuit de wijkteams bieden we jeugd- en gezinscoaching (hbo) en in de pleegzorg begeleiden ambulant hulpverleners (hbo) pleeggezinnen. In onze uitwijkhuizen werken uitwijkopvoeders en is vaak een pedagogisch medewerker (mbo niveau 4) aanwezig. Kijk voor meer informatie over de vele vormen van hulp die we bieden bijvoorbeeld eens bij ons hulpaanbod in de gemeente Rotterdam.

Voorwaarden
·         je bent minimaal 18 jaar,
·         je volgt een relevante opleiding bij Hogeschool InHolland Rotterdam, Hogeschool Rotterdam,
Erasmus Universiteit Rotterdam of de Rijksuniversiteit Leiden,
·         je bent beschikbaar voor de duur van de stage,
·         voor aanvang van de stage moet je een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren.

Solliciteren
Lees vóór je solliciteert onze stagefolder goed door en volg de instructies!
Voor stages per september kun je solliciteren tot 1 april en voor stages per februari tot 1 november.

Wil je stagelopen in een wijkteam met uitstroomprofiel jeugd, dan word je begeleid door een medewerker van Stek, TriviumLindenhof of FlexusJeugdplein. Je kunt solliciteren via: stage in wijkteam.


Onderzoek doen en/of afstuderen
Je kunt bij FlexusJeugdplein onderzoek doen of een afstudeeropdracht uitvoeren. De kennis en eigentijdse inzichten van studenten zetten we graag in om ons te verbeteren! 

Als we iemand zoeken voor een onderzoek of afstudeeropdracht staat dat bij onze vacatures. Als je zelf een goed idee hebt, horen we dat graag en kijken we of daarvoor mogelijkheden zijn. We hebben dan onderstaande informatie van jou nodig:
·         een heldere vraagstelling en de eerste stappen voor de uitwerking hiervan,
·         welke opleiding je volgt en aan welke eisen je opdracht moet voldoen,
·         je curriculum vitae.   

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Rijksuniversiteit Leiden, Hogeschool Inholland Rotterdam en Hogeschool Rotterdam hebben voorrang.

Mail je aanvraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vermeld in het onderwerp van je mail onderzoek of afstudeeropdracht en de studie die je volgt.