Nieuws

Oppepper voor cliënten
november 2016 - LUSH, producent van natuurlijke en handgemaakte cosmetica, maakte ons heel blij. Voor producten die nog helemaal goed  zijn, maar uit de verkoop zijn genomen, zochten zij een goede bestemming. Zij kozen FlexusJeugdplein! De Vriendenstichting heeft er meteen een cliëntgroep voor gevonden die zo’n oppepper reuze goed kan gebruiken. Zulke luxe zijn zij niet gewend en zij zullen dan ook zeker strálen met de feestdagen. Hartelijk dank LUSH, voor de prachtige cadeaus.  

Bedden voor zwerfjongeren
september 2016 - FlexusJeugdplein helpt zwerfjongeren. Een van de dingen die voor hen geregeld moet worden, is het aanvragen van een uitkering, of - als het even kan - studiefinanciering of het toeleiden naar werk. Om deze zaken te kunnen regelen, hebben de jongeren een woonadres nodig. FlexusJeugdplein biedt hen de mogelijkheid om via hen een kamer te huren en de huur terug te betalen zodra hun uitkering of studiefinanciering geregeld is. De kamers zelf waren nog leeg. Fonds DBL heeft de kamers ingericht met bedden. Hartelijk dank daarvoor. Stevige kasten om kleding in op te bergen, bedden- en linnengoed en toiletartikelen zijn nog van harte welkom. Mocht u daarbij willen helpen, dat kan!

Alles voor school
september 2016 - Om goed naar school te kunnen gaan, is er het een en ander nodig. Denk aan een fiets, ov-abonnement, schoolboeken, lesgeld, een laptop, of een goed gevulde schooltas. Voor veel van onze cliënten is dit financieel een probleem. Gelukkig kunnen we op de hulp van fondsen en sponsors rekenen. Op de foto een echte Cool 2 School-rugzak van de Action i.s.m. Kinderhulp, waarmee meerdere van onze cliënten het nieuwe schooljaar goed zijn begonnen.  

Pleegzorgkampen
augustus 2016 - Deze zomer was het dolle pret voor 48 pleegkinderen. In 4 groepen van 12 gingen zij samen met professionele pleegzorgbegeleiders een weekje op kamp naar vakantiehuis de Weyert in Rockanje. Heel fijn voor hen was dat ze met lotgenoten onder elkaar waren. Als pleegkind voel je je namelijk vaak net wat anders dan andere kinderen. De kinderen zijn uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en met elkaar samen te werken. Ze hebben ook ervaren dat je meer kunt dan je denkt en zeker als je aangemoedigd en ondersteund wordt door je groepsgenoten en de groepsleiding. De pleegzorgkampen werden mogelijk gemaakt door acht fondsen en stichtingen.

 

Stichting Vrienden van FJP - Fondsen, sponsors en particulieren - Contact