Aftrap inzamelpunten Sportbank

Vanaf 1 september zijn er in Rotterdam drie inzamelpunten voor sportkleding en -attributen. De Sportbank is een initiatief van FlexusJeugdplein om meer jeugdigen de kans te geven te gaan sporten. Sportkleding en materialen die niet meer gebruikt worden, maar nog wel in goede staat zijn, zijn van harte welkom.
 
FlexusJeugdplein vindt het van belang jeugdigen met sport te verbinden. Het voorkomt dat ze op straat gaan hangen en het is een uitstekende uitlaatklep. Het vergroot het zelfvertrouwen en versterkt de sociale vaardigheden.
 
Jeugdigen "in de jeugdzorg" willen meestal ook wel sporten, maar vaak is er geen geld voor de juiste kleding of materialen. Vanuit die gedachte is de Sportbank opgericht. Voor de contributie van een sportclub kunnen we bij het Jeugdsportfonds terecht.
 
De inzamelpunten zijn: Eendrachtsweg 48 (FlexusJeugdplein), Heindijk 16 (FlexusJeugdplein) en Olympiaweg 10 (Rotterdam Sportsupport). De ingezamelde kleding komt uiteindelijk terecht bij de kledingbank aan de Schepenstraat die elke donderdag open is.