Geslaagd Pleegzorgfestival

Tijdens het festival stond de veelzijdigheid van de pleegzorg centraal. Op het festival werden pleegouders in het zonnetje gezet door middel van informatieve en creatieve workshops en lekker eten en drinken. Voor de (pleeg)kinderen in alle leeftijden was er ook van alles te doen, zoals acrobatiek met circus Rotjeknor, stand up met cabaretière Berit Companje en schilderen met het Kinderparadijs. Pleeggezinnen konden elkaar zo op een ontspannen manier ontmoeten, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Diverse wethouders uit de regio Rijnmond waren op het festival aanwezig om in gesprek te gaan met pleegouders en kinderen. Wethouder Hugo de Jonge sprak zijn waardering uit voor de pleegouders van FlexusJeugdplein: “Voor ruim 1400 kinderen in de regio bieden zij een warm en veilig thuis”.

Over pleegzorg
Pleegzorg is het beste alternatief als kinderen door omstandigheden (tijdelijk) niet bij hun ouder(s) kunnen wonen. Pleegouders bieden een pleegkind een veilige plek in hun gezin en geven het kind de zorg die hij/zij nodig heeft. De kracht van pleegzorg is dat kinderen - ondanks problemen thuis - in een gezin kunnen opgroeien, als het even kan in de eigen omgeving en in samenwerking met de biologische ouder(s). 

Via FlexusJeugdplein worden jaarlijks bijna 1700 jeugdigen (tijdelijk) in een pleeggezin opgevangen. Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp, en daarmee ook voor de pleegzorg. FlexusJeugdplein verzorgt de werving, screening, bemiddeling en begeleiding van pleeggezinnen in de regio Rijnmond.