Jeugd- en gezinscoaching

Onze jeugd- en gezinscoaches ondersteunen jeugdigen en ouders met vragen of problemen op het gebied van opvoeden, ontwikkeling, gedrag, sociaal functioneren, financiën, wonen en/of werken. De hulp is gericht op het aanpakken van eventuele stressfactoren en het versterken van vaardigheden. Het streven is steeds dat ouders en kinderen weer op eigen kracht verder kunnen, zo nodig met hulp uit het eigen informele netwerk.

Werkwijze
Afhankelijk van de wensen van de gemeente en de hulpvraag van de cliënt kan de ondersteuning van de coach variëren van enkele gesprekken tot intensieve begeleiding.

De coaches appelleren altijd aan de eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden van gezinnen, jongeren en hun omgeving. De ondersteuning richt zich op het versterken van de opvoedingsvaardigheden van ouders, het ontwikkelen van talenten van jeugdigen en het benutten van krachten die in de eigen omgeving aanwezig zijn. 

Meer informatie en contact
Jeugd- en gezinscoaching bieden wij, met uitzondering van MPG+, vanuit de wijkteams. Klik op een plaatsnaam voor meer informatie over de wijkteams in de betreffende gemeente. 

Albrandswaard - Barendrecht - Brielle - Capelle a/d IJssel - Dordrecht - Goeree Overflakkee - Hellevoetsluis - Hoeksche Waard - Krimpen a/d IJssel - Lansingerland - Maassluis - Nissewaard - Ridderkerk - Rotterdam - Schiedam - Vlaardingen - Westvoorne

Ask about this product